maanantai 16. tammikuuta 2012

Ulmer Münster

Väliaikaisesta kotikaupungistamme löytyy maailman korkein kirkon torni. Historialliset kirkot eivät yleensä ole nähtävyyslistallamme kärjessä, mutta vaikuttavaa tuomiokirkkoa emme voineet sivuuttaa.

Goottilainen kirkko on tyylikkään tummanpuhuva. Keski-aikaisiin ikkunamosaiikkeihin on maalattu ahdistuneista ihmisistä muodostuvia seurakuntia. Joissain maalauksissa kärsivien ihmisten ympärillä hiipii punaisia piruja.

Toisin kuin muualla Saksassa yleensä, kirkossa lahjoituksen sai maksaa kortilla.


Näkötasanteelle kiipeäminen käy liikunnasta. Tasanteelle noustessa täytyi kivuta noin 492 porrasta. Kirkon tornien huipulle pääseminen vaatii kokonaisuudessaan 768 porrasta, mutta sinne yleisöllä ei ollut asiaa. Kapeissa käytävissä kulkeminen ahdisti aluksi, kapeat kierreportaat on selkeästi suunniteltu keskiaikaisten ihmisten mittoihin.


Suojaristikoiden läpi ei ollut erityisen helppoa kuvata.
Ulmin keskusta on täynnä kauniita punakattoisia keskiaikaisia, vanhoja taloja.Kirkon seinät olivat täynnä sydämiä, rakkaudenjulistuksia, ja teinipoikien piirtämiä tuhmia tuherruksia.Ulmin kaupungin maskotti on pääskynen, ja on tarinan mukaan auttanut kirkonkin rakentamisessa. Kaupunki ja keskustan liikkeiden julkisivut ovat täynnä pääskyspatsaita.

1 kommentti:

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.