sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

München mag Dich

Pari viikkoa sitten vierailimme ensimmäistä kertaa Münchenissa. Yli miljoonan ihmisen München on Etelä-Saksan isoin kaupunki ja Berliinin tavoin eloisa, sykkivä kulttuurikeskus. Matkaan Ulmista Müncheniin kuluu junalla parhaimmillaan vain hieman yli tunti. Tarkoitus olisikin vierailla Münchenissa useamman kerran Ulmin reissun aikana.Hotellimme sijaitsi ihan rautatieaseman vieressä hieman levottoman tuntuisella alueella. Hotellien lisäksi alueella tuntui olevan pääasiassa rahapeliluolia, seksikauppoja ja striptease -klubeja. Huvittavasti kaiken tämän keskellä tönötti myös Nuorten Miesten Kristillisen Yhdistyksen, YMCA:n talo.
Perjantai-illalle oli luvassa harvinaista herkkua: päivällinen Max Pett -kasvisravintolassa ja englanninkielisen The Descendants -elokuvan näytös paikallisessa elokuvateatterissa. Ulmissa kasvisravintolat ovat pääasiassa takeaway -tyylisiä lounaspaikkoja, ja perisaksalaisissa ravintoloissa kasvissyöjille ei usein ole tarjolla montaa vaihtoehtoa. Viimeisen kahden kuukauden aikana saksalainen kasvispizza on tullut Tuijalle hieman liiankin tutuksi. Ulmiin ja aikaisempaan matkakohteeseemme Stuttgartiinkin verrattuna Münchenissa on laadukkaita kasvisravintoloita pilvin pimein. Lisäksi Münchenista löytyy elokuvateattereita, jotka eivät dubbaa ulkomaalaisia elokuvia saksaksi.München on liian iso yhdessä viikonlopussa koluttavaksi. Lauantai kului ydinkeskustaa kiertäessä ja ihmetellessä.


Kevät on karnevaaliaikaa, minkä huomaa myös katukuvassa.


Baijerilaisia perinneasuja. Perinneasuja näkee kaduilla kaikenikäisten ihmisten päällä.Astetta prameampi julkisivu


Kaupungintalon kyljessä kiipeilee lohikäärme.


Perinteisempää katutaidettaAamun kiertelyn jälkeen vuorossa oli lounas.


Onnellinen mies


Viikonlopun isoin yksittäinen nähtävyys oli Münich Residenz, baijerin kuninkaallisten 130-huoneinen palatsi.
How are you doing?
Liiallisuuksiin asti koristeltuja kullattuja huoneita tuntui riittävän loputtomiin.


Kuninkaallisten sängyistä tuli mieleen Prinsessa ja herne -satu.Virallinen nähtävyyskierros päättyi Cuvilliés -teatteriin, joka sijaitsee aivan Palatsin kupeessa. Bongaa kuvasta väsähtänyt Tuija. :)

Münchenista löytyy japanilainen Muji, yksi meidän molempien lempikaupoista. Tällä kertaa mukaan tarttui piirustustusseja, kyniä, vihko ja hammasharja.


Näyteikkunasta bongattu mopsi. Tuija on höpönä mopseihin.


Päivän kiertelyn jälkeen kävimme vetäisemässä pikaiset välikuolemat hotellilla.


Illalla kaupungin kiertely jatkui.


Päivällisen söimme Prinz Myshkin -kasvisravintolassa, joka valehtelematta on yksi parhaimmista kasvisravintoloista, missä olen koskaan syönyt. Loppuvaiheessa iltaa pitkähiuksinen miestarjoilija tuli kyselemään olemmeko suomalaisia, ja kertoi tuntevansa suomalaisen Stratovarius -bändin jäsenet hyvin ja olleensa järjestämässä Provinssirock -festivaalia.


Alkuruoka


Lauantai-ilta päättyi new yorkilaisen Kevin Devinen keikalle The Atomic Cafe -klubiin.


Englischer Garten, iso julkinen puisto keskellä kaupunkia, on varmaan hieno kesällä. Loskainen, helmikuinen versio ei hirveästi houkutellut.

Sunnuntaina kävimme Max Pett -ravintolassa aamubrunssilla ja kiertelimme hieman Schwabingin kaupunginosassa. Sää oli sateinen, joten kuvia reissulta ei paljoa kertynyt. Lyhyen kierroksen jälkeen lähdimme iltapäiväjunalla takaisin Ulmiin.

1 kommentti:

  1. Upeita kuvia !

    Tuosta kuvasta, jossa Joona on kipsipään vieressä, tuli mieleen se teos Australiasta Modern Art Gallerystä. Eli se taulu joka kuvaa tositapahtumaa englantilaisesta herrasmiehestä, joka joitakin vuosia sitten kompastui museossa kengännauhoihinsa, ja rikkoi kaatuessaan kolme mittaamattoman kallista Qing Dynastia-vaasia.
    Thomas Demand - Landing

    Saitko sisustusvinkkejä palatsista :)

    VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.