maanantai 16. huhtikuuta 2012

Kreuzberg

Puolessa välissä matkaamme vaihdoimme hotellia Kreuzbergiin, joten alueella tuli kierreltyä parinakin päivänä. Graffiteja oli joka puolella niin, että Joona sai räpsiä kuvia jokaisessa kadunkulmassa.


Avrilista sai hyvää kasvisruokaa. Sijainti ei ole kovin keskeinen, mutta alueella oli muitakin mielenkiintoisen näköisiä kahviloita, jäätelöbaareja ja pubeja. Osoite on Graeferstraße 83.

Itäinen Kreuzberg ei ole hirveän rikasta aluetta, ja alueella asuu kirjavaa porukkaa. Tämän kerrostalon edessä näimme punkkariporukan ja paikallisten kauppiaiden välisen joukkotappelun. Oli hienoa nähdä miten paikalliset puolustivat toisiaan ennen poliisin tuloa, vanhat naiset menivät punkkareiden eteen estämään heitä osallistumista tappeluun, ja ympäröivien ravintoloiden ja lähikauppojen miehet juoksivat suojelemaan torimyyjää, jonka päähän oli lyöty lasipullo.


Aamiaiset ovat Berliinissä ihan parhaita ja niitä tarjoillaan jopa neljään asti päivällä. Nämä valtavat aamupalat nautimme Morena -kahvilassa. Osoite on Wienerstraße 60.


Aamupalan lomassa on hyvä kirjoitella kortteja Suomeen.


Persoonallinen kahvilakioski


Sarjakuvaliikkeissä riittää katseltavaa ja tarjonta on suurelta osin englanninkielistä.


Eräänä iltana kävimme ystäviemme suosittelemassa Tiki Heartissa hampurilaisilla. Paikka on persoonallisesti sisustettu ja ruoka oli tosi hyvää. Kaikki hampparit oli mahdollista saada vegepihvillä, joten kasvissyöjänkin kelpasi herkutella. Paikka sijaitsee osoitteessa Wiener Straße 20.

2 kommenttia:

  1. Saispa Tampereellakin aamiaista iltapäivällä. Täällä, kun ei saa lounastakaan kahden, kolmen jälkeen iltapäivällä.

    VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.