tiistai 3. huhtikuuta 2012

Michelberger

Kolmen kuukauden Ulmin reissu on nyt ohi. Ennen Suomeen palaamista lähdimme vielä viikon lomalle Berliiniin. Ensimmäiset päivät majoitumme hotellissa, jota on aivan pakko suositella.
Michelberger on Friedrichshainissa sijaitseva hotelli, joka perustettiin neljä vuotta sitten. Hotellin idea lähti yhdeltä kaverilta, joka halusi ensin asunnon itselleen ja kavereilleen ja lopulta päätyi ajatukseen kokonaisesta talosta, missä voisi asua kavereidensa kanssa ja jonka lisähuoneissa voisivat majoittua kaupungissa käyvät vieraat. Vähitellen hotellia alettiin remontoida ja sisustaa kaveriporukan voimin ja viikonloppuisin rakennustyömaalla pidettiin omia bileitä. Kun boheemi hotelli viimein valmistui, viikonlopun bileissä kävi jo yli tuhat ihmistä. Sana hotellista kiiri nopeasti.Hotellin aulaAulan yhteydessä on kahvilabaari ja suuria sohvia, joilla vieraat voivat rentoutua ja hengailla.


Hotellin käytävällä...


Hotellissa on erilaisia huoneita tarpeiden mukaan, yhden hengen huoneista isompiin kommuunitiloihin, joihin mahtuu vaikkapa bändi tai urheilujoukkue. Me olimme varanneet itsellemme loft-huoneen.


Parasta tässä hotellissa ovat pienet hauskat yksityiskohdat. Nuo miniatyyriateriat ovat itseasiassa poletteja aamupalalle. Kuvassa myös huoneen avainkortti.


Michelberger Atlas on hotellin henkilökunnan kokoama kartta Berliinin mielenkiintoisimmista liikkeistä, museoista ja teattereista. Kannattaa kysyä tätä respasta.


Don't disturb -kylttiHotellihuoneesta saa paljon sisustusideoita omaankin kotiin. Vai mitäs sanoisitte tällaisista vaatehyllyistä?
Sänky löytyy ylhäältä parvelta.Illalla vietimme muutaman hetken Michelbergerin baarissa suunnitellen seuraavan päivän puuhia.


Maanantain ohjelmassa oli Mitte.


Maanantaina kävimme vielä hotellin avarassa ravintolassa aamupalalla.

3 kommenttia:

  1. Ihana! Mun Berliini-kuume sen ku kasvaa.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan erilainen hotelli, mutta karsastetaanko siellä keski-ikäisiä ja sitä vanhempia? kysyy hp kans Berliini-kuumeessaan.

    VastaaPoista
  3. Hp: on tämä aika leppoisa hotelli ja minusta sopii kaikenikäisille. Sisäpihalle on esimerkiksi pystytetty kyltti, että yhdentoista jälkeen ulkona ei saa mekastaa. Hotellin aulassa ja aamupalalla on näkynyt vanhempiakin ihmisiä ja lapsiperheitäkin, vaikka suurin osa vierailijoista onkin nuoria aikuisia.

    VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.