keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Mitte

Maanantaina lähdimme tutustumaan Mitteen, kaupunginosaan aivan Berliinin keskustassa. Mitte on turistivetoisessa maineessa, onhan siellä paljon Berliinin päänähtävyyksiä. Mekin kävimme pienellä turistikierroksella, kun bussilinjat 100 ja 200 kiertävät kuulemma kaikki nähtävyydet. Linja 100 riitti meille, paremmin paikkoja näkee kävelemällä!


Tv-torni, Berliinin kaupungin symboli ja yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä. Tv-tornissa on ravintola ja mahdollisuus päästä katselemaan maisemia, mutta jonot olivat sen verran pitkät, että jätimme paikan suosiolla väliin.


Päivä oli tuulinen ja kylmä!


Kiertelimme Unter Den Lindenillä ja Friedrichstraßella, missä oli kalliimpia kauppoja ja ketjuliikkeitä vieri vieressä.
Metroilla ja S-junilla pääsee kätevästi liikkumaan paikasta toiseen.Mitten mielenkiintoisin alue sijaitsee meidän mielestämme Oranienburger straßen, Torstraßen ja Alle Schönhauser straßen muodostaman kolmion sisällä. Alueella on paljon mielenkiintoisia vaatekauppoja, kahviloita ja ravintoloita, eikä alue ole niin kliininen tai hieno kuin suuri osa muusta Mittestä.
Välillä tutkitaan karttaa...


Kahvitaukoja täytyy tietenkin pitää aina parin korttelin välein.
Kesällä juhlitaan ystäviemme Anninan ja Elinan häitä, ja koska saan kunnian toimia Anninan kaasona, piti nyt tietenkin käydä ostamassa tilaisuuteen sopiva mekko. Tässä kuvassa näkyy aito materian tuottama onni!Joona sen sijaan kävi shoppailemassa tuossa Absinth-liikkeessä...Mittessä ollaan käyty myöhemmin pyörähtämässä uudemmankin kerran kuvaamassa nähtävyyksiä, mutta niitä kuvia on luvassa vasta myöhemmin. Tiistaina oli vuorossa Friedrichshainin alue, joten varautukaahan seuraavassa postauksessa graffitti-kuviin. ;)

1 kommentti:

  1. Toivottavasti kävitte katsomassa KDW:n ruokakerroksesta, löytyykö sieltä nyt poronlihaa. Minä en löytänyt muuta kuin Lapin kultaa, sentään sitä. Ei taitanut olla juuri porojen teurastusaika käydessäni. Jos käy Berliinissä, kannattaa herkkusuiden käydä siellä ostoksilla ja syömässä, mutta varata runsaasti aikaa. Mitä sieltä ei löydä, sitä ei tarvita- paitsi poroa.

    VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.