maanantai 18. kesäkuuta 2012

Brooklyn

Kolmantena matkapäivänä teimme retken East Riverin toiselle puolelle Brooklyniin. Brooklyniä ei voi ottaa haltuunsa viikon reissun aikana yhtään sen enempää kuin Manhattaniakaan, alue on useamman miljoonan ihmisen koti, joka vielä 1800-luvulla tunnettiin omana kaupunkinaan.

L-juna vie Manhattanilta Brooklynin Williamsburgiin. Jäimme Bedford Avenuen pysäkillä pois, joka on keskellä nuorekkaan kaupunkinosan vilkkaimpia katuja. Metro on ylivoimaisesti kätevin tapa matkustaa New Yorkissa, joten ei ole mikään ihme, että hyvien kulkuyhteyksien pysäkkien ympärille muodostuu usein vilkkaita keskuksia. Kaupunki kasvaa edelleen, ja uusia metropysäkkejä pystytetään ympäri kaupunkia joka vuosi.

Aivan pysäkin vierestä löytyy suosittelemisen arvoinen kahvila Ella, jonka katetulla sisäpihalla söimme tuhdin aamupalan.
 
Mihinköhän sitä lähtisi seuraavaksi?


New Yorkissa näkyi paljon hienoa katutaidetta, mutta Berliinille se jää kyllä kakkoseksi. Toisaalta myös kömpelöitä töherryksiäkin on vähemmän.


Polkupyörä on saanut uuden elämän taideteoksena.

Parin tunnin haahuilun jälkeen istahdimme Juliette -ravintolan kattoterassille parille huurteiselle.

Kuten arvata saattaa Williamsburgista löytyy paljon pieniä mielenkiintoisia kauppoja ja putiikkeja, joiden tarjontaan ei monenkaan budjetti veny, mutta joissa on silti mukava vierailla ihan vain inspiraatiota hakemassa. Kuvassa näkyvä Williamsburg Mini Mall on puolen tusinan pikkuliikkeen keskittymä, mm. Handsome Danin Candy Storesta voi ostaa vanhanajan makeisia ja suklaata.

Näistä seinämaalauksista tulee mieleen ensimmäinen New Yorkin matkamme.

Williamsburgin jälkeen vuorossa olivat Brooklyn Heights ja DUMBO.

Brooklyn Bridgen juurella tönöttää Brooklyn Ice Cream Factory, josta kannattaa käydä ottamassa pallojäätelöt mukaan.

Ihastelimme Manhattanin siluettia. Palasimme tänne vielä viimeisenä New Yorkin iltana katselemaan kaupungin öisiä valoja, siltä reissulta tänne tulee kuvia myöhemmin.

Kuva DUMBO:n alueelta. Brooklyn Bridgen alla pilkottaa pienen pieni Empire State Building. Alueelta löytyy useampi persoonallinen kirjakauppa, joiden valikoimissa on tarjolla paljon mielenkiintoisia valokuvaus-, design-, taide- ja musiikkikirjoja.

Retki päättyi Grimaldin pizzeriaan. Yhdestä pizzasta riittää helposti syötävää kahdelle ihmiselle.

3 kommenttia:

 1. Vanhan leffafriikin silmään pisti heti toi kuva Brooklyn Bridgen alta :)
  Ihanko vahingossa eksyitte justiin samaan kohtaan, kuin Once Upon A Time In America leffan juliste ?

  http://www.imdb.com/media/rm2887162880/tt0087843

  VastaaPoista
 2. S&M: Ei muistettu Once Upon A Time In America -leffaa, mutta muistan Mondon New York -kirjan maininneen, että Brooklyn Heights ja DUMBO ovat tunnettuja monista leffakohtauksistaan. Jos oltaisiin tajuttu aikaisemmin niin olisi kieltämättä ollut hauska kierellä kaupunkia ja jäljitellä alkuperäisiä kohtauksia kuuluisista elokuvista. :)

  S: dänks. :)

  VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.