perjantai 8. kesäkuuta 2012

Greenwich Village

Toisena matkapäivänä suuntasimme keulamme kohti Greenwich Villagea, entisaikojen boheemia kaupunginosaa, nykyaikojen rikkaiden newyorkilaisten asuinaluetta. Synkistä sääennustuksista huolimatta sateista ei ollut tietoakaan.

Aloitimme reissumme Greenwich Villagen pohjoisreunalta, josta laskeuduimme alas kohti Lower Manhattania.

Union Squarella piti olla DSW -kenkäkauppa, mutta liikkeen paikalta löytyi vain tyhjiä näyteikkunoita.

Forbidden Planet on sarjakuvien ystävän mekka. Valikoimaa riittää, ostin 40% -alennuksella Watchmen -klassikkosarjakuvan.

Hieman yli tunnin kiertelyn jälkeen menimme aamupalalle Le Pain Quotidien -ketjun ravintolaan.

New York on tehty värikkäistä metrokylteistä, paloportaista, vesitorneista, pilvenpiirtäjistä, punatiilisistä kerrostaloista, keltaisista takseista, äänekkäistä italialaisista, ortodoksijuutalaisista, äkäisennäköisistä mustista hoppareista, kiireisistä pukumiehistä, kodittomista kerjäläisistä, pillifarkkuisista hipstereistä, mallitytöistä, värikkäistä latinonaisista, palo- ja poliisimiehistä.

Bleecker Street ja sen sivukadut ovat nättiä aluetta, jossa olisi kiva asua jos voittaisi lotossa. Katujen varsilla on paljon kivoja kahviloita ja pikkukauppoja.


Sinkkuelämää -sarjan Carrien koti, Perry Street 66. Portaikon eteen oli pystytetty kyltti, joka pyysi kunnioittamaan asunnossa asuvien ihmisten kotirauhaa.


Päivän kiertelyn jälkeen pysähdyimme kahvilaan lepuuttamaan väsyneitä jalkojamme. Tuija luki ystävänsä Sannan suosittelemaa kirjaa, minä piirtelin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.