perjantai 29. maaliskuuta 2013

20. maaliskuuta

20. maaliskuuta tuli täyteen tasan kaksi vuotta siitä, kun palasimme Suomeen Australiasta. 15 kuukaudessa Brisbanesta tuli meille toinen koti ja kuluneet kaksi vuotta olemme ikävöineet ystäviämme, tuttuja katuja ja upeita rantoja. Niinpä päätimme, että nyt on aika lähteä katsomaan miltä näyttää kaupunki, jonne jätimme sydämemme. Matka alkoi 20. maaliskuuta...


Helsinki-Vantaalla aamukuuden aikoihin. Edessä oli kevyet 30 tuntia matkustamista, "jee".


Lensimme Amsterdamista Hong Kongin kautta Brisbaneen. Amsterdam-Hong Kong välillä laskeutuminen oli täyttä kidutusta kun korviini sattui niin, etten pystynyt kuin itkemään. Seuraavaa 12 tunnin lentoa varten googlettelimme erilaisia vinkkejä paineen helpottamiseksi ja niin särkylääkkeiden, (Joonan flunssaan varatun) Duactin, nenäsumutteen ja imeskeltävien karkkien avulla selvisin kivuitta. (Purkan jauhaminen ei muuten auta, sillä se itseasiassa vain kuivattaa suuta. Se on opittu nyt kantapään kautta.)


Yritimme kääntää unirytmiä jo lentojen aikana vastaamaan Australian aikaa. Hong Kongin lentokentällä uni kuitenkin vei voiton.


Brisbanessa! Ensimmäisen viikon asustelemme Kallen ja Anskun luona West Endissä.


Parvekkeelta on kauniit näkymät Brisbane Riverille.


Perjantaina lähdimme kiertelemään keskustaan ja fiilistelemään tuttuja kulmia. Nappasimme smoothiet tutusta mehubaarista.


Australiassa asuvat ystävämme pitivät meitä outoina, kun sanoimme, että ensimmäisenä päivänä yksi nähtävyyksistämme oli Coles eli ruokakauppa, jossa meillä oli tapana käydä ostoksilla. :D Ostin läjän TimTam-keksejä ja karkkeja, joita ei Suomesta saa. Tarkistin myös, että huippuhyvää sitruunajogurttia on edelleen valikoimissa...


Wintergarden -ostoskeskuksen remontti on valmistunut viimeisen kahden vuoden aikana.


Me menimme heti Wagamamaan syömään, sillä se oli yksi suosikkipaikoistamme pari vuotta sitten. Tämän jälkeen suuntasimmekin pikaisen laittautumisen jälkeen Joonan vanhan työporukan Pay Day Drinkseille, missä Joona pääsi muistelemaan vanhoja hyviä Nokia-aikoja.


Lauantaina vuorossa oli heti aamusta West End Markets, joka sijaitsee aivan Kallen ja Anskun kodin vieressä. Heidän talonsa kulmalle olikin ilmestynyt kiva kahvila.


Ihanan aurinkoinen ja kuuma päivä, lämmintä oli lähes 30 astetta.


Viime aikoina Brisbanessa on ollut hyvin sateista, joten meillä kävi hyvä tuuri.


Markkinat järjestetään Davies Parkin puiden katveessa joka lauantai ja tarjolla on niin vihanneksia, hedelmiä, syötävää, juotavaa kuin rihkamaa ja vaatteitakin.


Aloitimme aamupalalla.


Aamu-Tuija, hymy irtoaa vasta aamupalan jälkeen.


Onnellinen Joona :)


Ostimme vihanneksia illan grillibileitä varten.


Markkinoilla riittää väkeä.


Kauniita värikkäitä vilttejä ja päiväpeittojaMarkkinoiden jälkeen oli ihana pulahtaa viileään veteen. Residenssistämme löytyy onneksi uima-allas.


Onnellinen Tuija sekä ensimmäinen ja viimeinen bikinikuva tässä blogissa.


Illalla oli vuorossa grillibileet!


Oli huippua nähdä ystäviä ja kuulla mitä kaikki ovat tehneet viimeisen kahden vuoden aikana. Kuvassa vasemmalta Toby, Shane, Chelle, Matt, Kalle, Tuija ja Ansku. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.