maanantai 24. marraskuuta 2014

Slush 2014

Jolla tuli julkisuuteen parin vuotta sitten Slushissa. Viime vuonna samoihin aikoihin alkoi Jolla -puhelimen myynti. Tämän vuoden Slushissa puolestaan julkistimme uuden tuotteen.


Slushia mainostetaan Pohjoismaiden suurimpana startup -messuna. Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta, ja samalla muuttanut Kaapelitehtaalta Helsingin Messukeskukseen.


Pääministeri Stubb avasi tapahtuman kevyellä stand up -huumorilla.


Puitteet olivat vaikuttavat. Harmi kyllä varsinaiset startupit ovat lähivuosina hieman jääneet paikalla olevien isojen yritysten kuten Nokian, Samsungin ja Finnairin varjoon.


Flow Festivalin tavoin laadukkaat helsinkiläiset katuravintolat vastasivat ruokapuolesta. Mukana oli ravintoloita kuten Ewäs, Ruoto, Soul Mama's Kitchen ja Tori. Enemmänkin tarjontaa olisi voinut olla, varsinkin ensimmäisenä päivänä lounasjonot kiemurtelivat kymmenien ihmisten pituisina.


Hieman yllättäen myös Nokia julkisti tapahtumassa Nokia N1 -tabletin. Laitteessa pyörii Androidin viimeisin versio ja Nokian oma oppiva Z Launcher -kotinäkymä.


Peliala oli voimakkaasti esillä. Alan tekijöille Slush tarjosi paljon mielenkiintoisia esityksiä ja verkostoitumismahdollisuuksia.


Pari minuuttia ennen julkistusta


Marcin esitys. Esityksen vahva tunnelma ei valitettavasti välity videolla, miksauksesta puuttuu suuri osa paikalla olleen yleisön reaktioista.


Jollan viimeisin perheenjäsen, Jolla Tablet.


Mielenkiintoa riitti, Jollan ständille valui messukansaa tasaisella tahdilla. Moni vierailija kertoi jo osallistuneensa tabletin joukkorahoitukseen, ja esitteli myös ylpeänä omaa Jolla -puhelintaan. :)


Jolla Slushissa


Hyvin meni! Kuva Niilo Ristmeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.