keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Kotikulmat

Muutimme pari vuotta sitten Finlaysonin alueelle. Tykkäämme molemmat asua keskustassa kävelymatkan päässä kaikesta. Vaikka keskusta on lähellä, lähempää ihan kivenheitonkin päästä löytyy kaikenlaista kivaa tekemistä.Palatsin silta yhdistää Tampellan ja Finlaysonin alueet toisiinsa. Sillalle on ollut selkeästi tarvetta, varsinkin kesäisin sillalla kävelee jatkuva virta ihmisiä.


Vastakkaisella puolella koskea vastaan tulee Vapriikin museokeskus ja uudenkarhea Aleksandra Siltasen puisto.


Vapriikki avasi yleisölle tänä kesänä Koskiraitin näköalasillan, joka johtaa korkealla kosken yläpuolella Vapriikin kahvilaan.Kodin puoleisella rannalla Finlaysonin palatsissa pidetään kesäisin häät melkein joka viikonloppu. Ympäröivään puistoon voi mennä piknikille tai käydä lounaalla palatsin terassilla.

Mältinrannan uimapaikalle on viiden minuutin kävelymatka meidän kotoa. Talvella rannalla voi harrastaa avantouintia, kesällä ottaa aurinkoa ja pulahtaa välillä veteen.Hämeenpuiston pohjoispäästä alkava Näsipuisto on suojaisa ja rauhallisia nurkkia täynnä oleva viheralue, josta avautuu kauniit näkymät Näsijärvelle ja Särkänniemeen.


Näsilinna avattiin 17 vuoden tauon jälkeen yleisölle.


Linnan ravintola on tyyris, mutta kahvilapuoli myy lounasaikaan muunmuassa kohtuuhintaisia salaatteja ja päivän keittoa.Tallipihan valot näkyvät pimeällä parvekkeeltamme. Kesäviikonloppuisin ikkunoista kuuluu alueelta kantautuvaa live-musiikia. Tallipihalla on putiikkeja ja kiva tunnelmallinen kahvila, ja siellä järjestetään tapahtumia ympäri vuoden.
Vohveleita, nam!


Napoli on Tampereen paras pizzeria, mutta uusi Näsilinnankadun Sitko voittaa tunnelmassa ja olutvalikoimassa.


Toinen nam!

1 kommentti:

  1. Nyt tulin melkein kateelliseksi. Onhan se ihanaa seutua. Rauhallista ja järvimaisema näkyy aina ikkunastanne.

    VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.