torstai 26. tammikuuta 2012

Stuttgart

Jotta emme aivan pääsisi laiskistumaan, päätimme heti toisena viikonloppunamme Saksassa lähteä tutustumaan Stuttgartiin.


Junamatka Ulmista Stuttgartiin kestää noin tunnin.


Paikanpäällä sää ei näyttänyt lupaavalta: vettä tuli taivaan täydeltä ja kastuimme aivan litimäriksi.


Haimme heti ensitöiksemme turisti-infosta Stuttgartin kartan ja parit esitteet.


Illalla kävimmekin vain italialaisessa ravintolassa syömässä herkulliset pitsat ja juomassa parit.

Lauantaina lähdimme kävelemään Stuttgartin keskustaan. Stuttgartin keskustaa halkoo iso kävelykatu, Königstraße, jonka varrella on runsaasti isoja ja pienempiä kauppoja. Sivukaduilla on pieniä kahviloita, toreilla myytiin vihanneksia. Kiersimme muutamat vaatekaupat ja lähdimme seikkailemaan pienemmille kujille.


Hetken kiertelyn jälkeen löysimme sympaattisen The Cupcake Boutique -kahvilan!
Kahvilassa kaikki yksityiskohdat oli tarkkaan mietittyjä ja sisustus niin tyttömäistä, että Joonaa alkoi jo hieman ahdistaa.Tilasimme Baileys on Cake ja Chockaholic! -nimiset cupcaket, oli muuten hyviä!


Persoonallista kahvilaa voimme kyllä lämpimästi suositella, se löytyy osoitteesta Hirschstraße 16.
Kävimme lounaalla Vapiano -ravintolassa, jota olimmekin jo ikävöineet Australian ajoilta. Ravintola oli lauantai-iltapäivänä aivan täynnä, mutta ruoka oli herkullista kuten aina!


Lauantai-iltana menimme persialaiseen ravintolaan syömään, koska sen valikoimissa näytti olevan mukavasti vaihtoehtoja myös kasvissyöjille. Ihan mielenkiintoinen elämys, vaikkei ruoka lopulta ollut kovinkaan kummoista.


Ruokailun jälkeen menimme Classic Rock Cafe -baariin, joka oli täynnä lauantai-iltaa viettämään tulleita paikallisia. Tilasimme juomat ja kuin ihmeen kaupalla löysimme itsellemme pöydän. Saksalaisissa ravintoloissa ja kahviloissa pöytiintarjoilu on hyvin yleistä ja yllätykseksemme myös täpötäydessä baarissa meiltä tultiin kysymään juomatilauksia. Voisi olla petollista pidempään vietettynä iltana…
Sunnuntaina kirjauduimme ulos hotellista ja koska aikaa oli mukavasti ennen Ulmiin lähtöä, otimme metron Canstatt Mitten asuinalueelle. Olimme bonganneet kyseisen alueen lähistöltä luonnontieteellisen museon, eläintarhan ja muita mielenkiintoisia paikkoja.


Joona leikki hengellään ja otti kuvan lievästi tympääntyneestä Tuijasta. "Siis mistä se juna lähtee lähtee ja mihin se lippu piti leimata?!"


Perille päästyämme menimme luonnontieteelliseen museoon.

Valitettavasti näyttely ei tarjonnut kovinkaan paljon saksan kieltä osaamattomille eikä täytettyjä eläimiäkään kovin pitkään jaksanut katsella. Luonnontieteellisen museon jälkeen päätimme unohtaa eläintarhan ja lähteä kävelemään ja tutustumaan alueeseen.Kaikki graffitit on aina pakko kuvata...


Moi!Kävelimme pienillä kaduilla ja löysimme etukäteen googlettamamme kasvisruokaravintola Coox & Candyn. Meneillään oli onneksemme brunssi, joka oli runsas ja vegaaninen: ehkä paras syömäni brunssi! Paikka löytyy osoitteesta Sulzbachgasse 14.


Vatsat turpeina jatkoimme kiertelyä ja lopulta otimme metron päärautatieasemalle ja matkasimme junalla takaisin kotoiseen Ulmiin.

5 kommenttia:

 1. Ihania ruokia ja kakkuja siellä. Onhan ruoka halvempaa kuin Suomessa. Paljonko maksaa kahvikuppi? Entä pulla? Ajattelin käväistä Saksassa lähikuukausina ja hinnat kiinnostaisi.

  VastaaPoista
 2. Luin tämän töissä ruokatunnilla ja cupcake-kuvien kohdalla piti huutaa pari työkaveria tietokoneen äärelle, ja siinä sit kolme kondiittorityttöä kuolas noita teidän cupcakeja silmät suurina :D Näyttää ja kuulostaa herkuilta!

  -E

  VastaaPoista
 3. Kahvi ja pulla maksavat noin kaksi euroa kappale, eli suurinpiirtein saman verran kuin Suomessakin, ehkä hieman halvempaa. Suurempia säästöjä saa tehtyä ulkona syödessä ja lähikauppaostoksilla.

  VastaaPoista
 4. Kiva lukea näitä juttuja, kun olen itse kohta muuttamassa Ulmiin. Mutta kyllähän täällä Helsingissäkin on Vapiano, ollut jo kauan.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: katsos niinpäs onkin, huippua, Helsinkikin on näemmä saanut oman Vapianonsa viime kesäkuussa, kolme kuukautta sen jälkeen kun palasimme Australiasta. Ei olisi tarvinnut Saksaan asti lähteä tätä kokemaan... ;)

  VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.