maanantai 9. huhtikuuta 2012

Potsdamer Platz

Keskiviikko oli sateinen päivä. Vaihdoimme hotellia Kreuzbergiin ja lähdimme keskustaan kiertämään loppuja Mitten nähtävyyksiä.

Ennen niin uhkaava Berliinin muuri on suurimmaksi osaksi päätynyt pieninä paloina turistien ja paikallisten taskuihin, mitä moni berliiniläinen nykyään suree. Potsdamer Platzilla on säilytetty kuvassa näkyvä pieni pätkä, mutta hienoin osa muuria löytyy Friedrichshainista East Side Gallery -muistomerkin muodossa. Siitä lisää myöhemmin.

Palalla purkkaa voit sinäkin olla osa historiaa.
 Kauneusihanne tämäkin, alastomia kullattuja kiharahiuksisia nuoria poikia kirsikkapuiden varjossa.
  Holocaust Memorial. Turistiperheiden pienet lapset saivat paljon iloa vakavasta nähtävyydestä, isot betonimöhkäleet loivat hyvät olosuhteet kuurupiilon leikkimiselle.

Joona kaukaa
  Tuija läheltä
  Brandenburgin portti on Berliinin TV-tornin tavoin yksi kaupungin pääsymbooleista.
 Luksushotelli Adlon, miljonäärien ja julkkisten suosima hotelli. jonka parvekkeelta Michael Jackson roikotti vauvaansa. Meidän oli alunperin tarkoitus mennä drinkeille hotellin ala-aulan ravintolaan, mutta emme lopulta kehdanneet kävellä arkivaatteissamme hienosti pukeutuneiden ovimiesten ohi.

Illalla lähdimme elokuviin Potsdamer Platz -aukion Cinestar Original -teatteriin, joka näyttää vain dubbaamattomia, alkuperäisellä ääniraidalla varustettuja elokuva. Kävimme katsomassa Iron Sky -elokuvan, josta saksalainenkin yleisö tuntui tykkäävän. Saksalaiset osaavat nauraa itselleen.
 
Kuvassa Tuija ja pienin popparilimukombo, jota elokuvateatteri myi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.